Murzynek z masą makową i kremem orzechowym

Ciasto to przygotowuję co najmniej dwa razy do roku. Zawsze znajduje wielu zwolenników i znika w mgnieniu oka. Na tradycyjnym spodzie z ciasta murzynkowego nasączonego rumem z colą znajduje się gruba warstwa masy makowej. Użyłam gotowej z puszki, a powody tego były dwa. Pierwszy, to oszczędność czasu związana z parzeniem i mieleniem maku, a drugi – wyborny smak gotowej masy. Jeśli mogę poświęcić na coś mniej lub więcej czasu i jednocześnie uzyskać ten sam efekt, to wybieram to pierwsze. Trzecią warstwę stanowi krem orzechowy, a wierzch wieńczy krucha cieniutka warstwa czekolady. Bardzo polecam.

Murzynek z masą makową i kremem orzechowym – przepis

004-2003-2001-2

, , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.