Niezwykle prosta, ekonomiczna i pyszna pasta ze świeżych składników. Wydaje się, że ta świeżość powinna być kwestią oczywistą, ale właśnie pasty, to takie potrawy, których skład nie zawsze jest jawny i odgadniony. Można w nich zakamuflować wszystko to, czego nie udało się zjeść poprzedniego dnia. Z jednej strony takie gospodarne podejście może być godne uznania – nic się nie marnuje. Z drugiej jednak trochę się to kłóci z zasadą stosowania jak najświeższych i dobrych jakościowo produktów. No ale zawsze kij miał, ma i będzie miał dwa końce. Podstawowym składnikiem mojego smarowidła jest w rzeczy samej szprotka w pomidorach oraz biały ser. Pozostałe dodatki to kwestia upodobań. W paście nie może zabraknąć cebuli. Jeśli wolisz łagodniejsze wydanie, możesz ją zastąpić szczypiorkiem. Smak przełamuje ogórek i podkreśla suszony pomidor. Pasta najlepiej smakuje przyrządzona dzień wcześniej, by smaki miały czas dojrzeć, a potem już tylko smarować i zjadać. Podawaj ją z ulubionym pieczywem. Każdą kanapkę posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz Kliknij tu by anulować odpowiedź.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.