Szparagi w zupie na kremowo z orientalną nutą

Ciąg dalszy szaleństwa szparagowego. Dzisiaj niezwykle prosta, szybka i smaczna zupa krem ze szparagów. Najpierw wszystko króciutko smażymy, potem gotujemy, a potem miksujemy. Dodajemy mały element dekoracyjny i pyszna oraz efektowna zupa gotowa. Odrobina dodanego curry wprowadza do zupy orientalną nutę, a jej wyrazistość podkreśla imbir. Zachęcam do dodania tych dwóch składników, bo dzięki nim zupa bardzo zyskuje na jakości. Bez nich, jak ma w zwyczaju mówić mój tata, jest jakaś taka bezpłciowa:) Dla amatorów pikantnych smaków proponuję dodać pozbawioną gniazd nasiennych papryczkę chili – oczywiście przed zmiksowaniem zupy.

Zupa krem szparagowa z curry i imbirem – przepis

AGN_ ciasto z rambarbarem012

AGN_ ciasto z rambarbarem042AGN_ ciasto z rambarbarem036AGN_ ciasto z rambarbarem025AGN_ ciasto z rambarbarem013Bez nazwy-1

 

 

,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.