Ciasteczka cytrynowe

Moje dzisiejsze ciasteczka cytrynowe są tak pyszne i tak proste w przygotowaniu, że może je z powodzeniem spowodować największy laik kulinarny i każde dziecko, które potrafi lepić kulki.  Czas jaki trzeba poświęcić na ich przygotowanie, łącznie z pieczeniem, to zaledwie 25 minut. Są niezwykle kruchutkie i aromatyczne, dzięki skórce cytrynowej. Już wystarczy tej ciasteczkowej reklamy. Przetestujcie, a przekonacie się, że mówię prawdę.

Ciasteczka te pierwszy raz robiłam tydzień temu na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Dominikę Krzemińską w CookUp pt. „Jadalne prezenty bożonarodzeniowe”. Było niezwykle słodko i efektownie o czym niebawem  bardziej szczegółowo w Kuchni w Groszki, gdzie podzielę się także z Wami przepisami na największe frykasy tych warsztatów.

Ciasteczka cytrynowe – przepis

Bez nazwy-2-2Bez nazwy-9Bez nazwy-4

 

4 Odpowiedzi do Ciasteczka cytrynowe

  1. Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa 2 grudnia 2014 at 09:33 #

    Ale ładne zdjęcia, takie delikatne 🙂

  2. gin 3 grudnia 2014 at 16:27 #

    Mniam, wyglądają prześlicznie 🙂

Dodaj komentarz