Moje dzisiejsze ciasteczka cytrynowe są tak pyszne i tak proste w przygotowaniu, że może je z powodzeniem spowodować największy laik kulinarny i każde dziecko, które potrafi lepić kulki. Czas jaki trzeba poświęcić na ich przygotowanie, łącznie z pieczeniem, to zaledwie 25 minut. Są niezwykle kruchutkie i aromatyczne, dzięki skórce cytrynowej. Już wystarczy tej ciasteczkowej reklamy. Przetestujcie, a przekonacie się, że mówię prawdę.
Ciasteczka te pierwszy raz robiłam tydzień temu na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Dominikę Krzemińską w CookUp pt. „Jadalne prezenty bożonarodzeniowe”. Było niezwykle słodko i efektownie o czym niebawem bardziej szczegółowo w Kuchni w Groszki, gdzie podzielę się także z Wami przepisami na największe frykasy tych warsztatów.
Ciasteczka cytrynowe – przepis
Ale ładne zdjęcia, takie delikatne 🙂
Dziękuję 🙂 Starałam się nieco wykorzystać szkołę niedoścignionej Kingi 🙂
Mniam, wyglądają prześlicznie 🙂
Dziękuję i zachęcam do przetestowania 🙂