Ciasto marchewkowe

Wilgotne, aromatyczne, puszyste, nie za słodkie i niezwykle proste w wykonaniu. Takie jest właśnie ciasto marchewkowe. Upiekłam solidną porcję, którą obdzieliłam dwie rodziny. Więc jeśli nie planujesz większej liczby gości ciasto przygotuj z połowy składników używając mniejszej foremki.

Ciasto marchewkowe – przepis

kwasnica i marchewkowe-44kwasnica i marchewkowe-42kwasnica i marchewkowe-84kwasnica i marchewkowe-87

 

,

8 Odpowiedzi do Ciasto marchewkowe

  1. Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa 17 listopada 2014 at 09:43 #

    Cały weekend marzy mi się ciasto marchewkowe, a Ty mnie tutaj tak kusisz! Myślałam o polewie pomarańczowej, ale Twoja z białej czekolady też jest bardzo apetyczna.

    • Agnieszka Niczyporuk 17 listopada 2014 at 14:24 #

      No właśnie moje na weekend przygotowałam. Jedna połowa została u mnie, a druga wraz z mężem do teściów pojechała. Ciasto wychodzi naprawdę fajne. Polewa pomarańczowa doskonale odnalazłaby się na nim. Osobiście rozważałam mandarynkową, ale ostateczne decyzja podyktowana była moimi zasobami kuchennymi 🙂

  2. Dorota 17 listopada 2014 at 14:39 #

    Piękne wizualnie. Marchewkowe to moje ulubione! 🙂

  3. foodmania 17 listopada 2014 at 16:47 #

    bardzo lubię ciasta z dodatkiem warzyw, a marchewkowe jest pyszne!

  4. Ania Ryhły 3 stycznia 2015 at 11:01 #

    Ja do swojego ciasta marchewkowego dodałam kiedyś oprócz przypraw korzennych, które nadały mu cudowny piernikowy smak, w drodze eksperymentu – odrobinę chili, dla pikanterii. Wyszło niesamowicie pysznie i od tej pory stał się to obowiązkowy dodatek 🙂 .

  5. Karolina 1 lutego 2017 at 15:26 #

    Przepysznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje koniecznie muszę wypróbować 🙂
    Zapraszam również do mnie po dawkę zdrowych inspiracji
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz