Pierogi z jagodami
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 4
- Trudność Średni
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- Ciasto:
- 300 g mąki (1 i 2/3 szklanki)
- 200 ml ciepłej wody
- Farsz:
- 250 g jagód + 50 g do posypania pierogów
- 1,5 łyżki cukru
- Dodatkowo: śmietana 18%
Przygotowanie
- 1. Mąkę przesiej do miski. Wlej wodę i zagnieć miękkie ciasto, które nie powinno kleić się do rąk. Przykryj ściereczką. Jagody wymieszaj z cukrem.
- 2. Ciasto rozwałkuj cienko i szklanką wykrawaj kółka. Na każdy placuszek nałóż farsz. Ułóż na stolnicy. W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Wrzucaj po kilka pierogów i gotuj 3-5 minut - w zależności od grubości ciasta.
- 3. Podawaj ze śmietaną i posyp jagodami.
- Rodzaj Przepisu : Lunch
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.