Ciasteczka bretońskie

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut

Składniki

  • 300 g mąki (2 i 1/4 szklanki)
  • 180 g cukru (2/3 szklanki)
  • 9 g proszku do pieczenia (2 łyżeczki)
  • 5 g soli (2/3 łyżeczki)
  • 210 g masła
  • 1 jajko

Przygotowanie

  • 1. Utrzyj masło z cukrem.
  • 2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksuj do połączenia składników. W czasie miksowania dodaj jako.
  • 3. Zagnieć ciasto, uformuj wałek o średnicy ok. 5-7 cm. Zawiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki.
  • 4. Potnij wałek na plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 15 minut.

015

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.