Ciasteczka bretońskie
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 300 g mąki (2 i 1/4 szklanki)
- 180 g cukru (2/3 szklanki)
- 9 g proszku do pieczenia (2 łyżeczki)
- 5 g soli (2/3 łyżeczki)
- 210 g masła
- 1 jajko
Przygotowanie
- 1. Utrzyj masło z cukrem.
- 2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksuj do połączenia składników. W czasie miksowania dodaj jako.
- 3. Zagnieć ciasto, uformuj wałek o średnicy ok. 5-7 cm. Zawiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki.
- 4. Potnij wałek na plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 15 minut.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.