Zupa z pieczonej papryki

Nie ma to jak pieczone warzywa. Czy to buraki, czy czosnek, dynia czy brukselka, zupełnie inaczej smakują niż te z wody. Są bardziej aromatyczne, mają bogatszy smak i więcej wartości odżywczych. Lekko skropione oliwą i z ziołami, same stanowią wyborne danie lub dodatek do dania głównego. Świętnie też odnajdują się we wszelkiego rodzaju zupach, a najlepiej kremach. Zupa krem z pieczonej papryki, oprócz cudnego głębokiego koloru wyróżnia się wspaniałym aromatem.

Przygotowuje się ją niezwykle szybko. Najwięcej czasu i cierpliwości wymaga obranie papryki. Tym niemniej sądzę, że warto podjąć się tej próby, bo nagroda murowana. Żeby jednak ułatwić sobie życie, ważne jest aby szacowną paprykę zaraz po upieczeniu włożyć do zamykanego plastikowego naczynia lub do worka foliowego, to znacznie ułatwi proces obierania papryki, gdyż skóra prawie sama będzie odchodziła.

Zupa z pieczonej papryki – przepis

Bez nazwy-2

Bez nazwy-3

Bez nazwy-4

, ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz