Tarta ze szpinakiem, porami i serem gruyere

Wiosna rozpoczęła swoje urzędowanie z przytupem.  Nie można sobie było wymarzyć lepszego weekendu, zwłaszcza gdy się go spędza na wsi, w pełnym słońcu, w dobrym towarzystwie i w zgodzie z naturą. Pierwszy raz w tym roku z nieukrywaną przyjemnością doświadczałam całodniowego wygrzewania się na słońcu. W ogródku u mojej mamy wyrosły pierwsze kwiaty, ptaszki świergoliły jak oszalałe, widziałam pierwszego bociana i do tego w locie – będę miała szczęście:)  Oczywiście, jak przystało na rodzinne spotkanie, było hałaśliwie, wszyscy mieli dużo do powiedzenia, mama jak zwykle przygotowała całą masę frykasów: tradycyjne sałatki, śledzie z cebulką i pieczony boczek, do tego kieliszek czegoś mocniejszego i inauguracja sezonu (chciałabym powiedzieć grillowego, ale z uwagi na to, że było ognisko i kiełbaski, chyba bardziej piknikowego) z powodzeniem się dokonała.

AGN_Macoszyn003AGN_Macoszyn080AGN_Macoszyn155-EditAGN_Macoszyn075

AGN_Macoszyn114

 

Przy okazji wiosny i kolorów, które się z nią kojarzą zapraszam na tartę ze szpinakiem i porami.

Tarta ze szpinakiem, porami i serem gruyere – przepis 

AGN_tarta015-EditAGN_tarta030-EditAGN_tarta023-Edit

, ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.