Jajka faszerowane ziołami
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 4
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 6 jajek
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek cienkiego szczypiorku
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
Przygotowanie
- 1. Ugotuj jajka na twardo (ok. 8 minut). Przygotuj duży i ostry nóż. Każde jajko ostrym cięciem przetnij na pół, tak żeby nie popękała skorupka. Jak trochę popęka, to też nic nie szkodzi, byle się nie rozpadła.
- 2. Wydrąż jajko ze skorupki i drobno posiekaj. Szczypiorek i koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj.
- 3. Do miseczki włóż posiekane jajka, zioła i miękkie masło. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj na gładką masę. Nadziewaj skorupki masą tak, aby delikatnie wystawała znad skorupki.
- 4. Faszerowane jajka układaj na mocno rozgrzanej patelni skorupką do góry i smaż ok. 2-3 minuty na złoty kolor.
- Danie : Przekąska, Przystawka
- Składniki : Jajka, Koperek, Szczypiorek
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.