Pozostając w klimacie śródziemnomorskim, dzisiaj proponuję trzy wyborne przystawki, które uświetnią każdą ucztę i nie tylko grecką. Pewnie nie raz zastanawiasz się, co tu zrobić na szybkości, nie wydać na to całego majątku, zachwycić wszystkich degustatorów i do tego żeby było zdrowo. I oto pomysł na wybawienie z tej opresji. Pasta z pieczonego bakłażana i tzatziki, które stanowią dzisiejszą propozycję, podawane z chrupiącą bagietką, to kwintesencja doznań smakowych w czystej postaci. Do tego sałatka grecka, lampka białego wina w dobrym towarzystwie i udany wieczór gwarantowany. We wszystkich tych potrawach jedną z głównych ról odgrywa oliwa. Zadbaj o to by była najwyższej jakości. Zadbaj też o to by warzywa, których używasz były pierwszej świeżości, bo to stanowi gwarancję wybornego smaku.
Pasta z pieczonego bakłażana – przepis
Brak komentarzy.