Sam Grek Zorba to jadał: pasta z pieczonego bakłażana, tzatziki i sałatka grecka

Pozostając w klimacie śródziemnomorskim, dzisiaj proponuję trzy wyborne przystawki, które uświetnią każdą ucztę i  nie tylko grecką. Pewnie nie raz zastanawiasz się, co tu zrobić na szybkości, nie wydać na to całego majątku, zachwycić wszystkich degustatorów i do tego żeby było zdrowo. I oto pomysł na wybawienie z tej opresji. Pasta z pieczonego bakłażana i tzatziki, które stanowią dzisiejszą propozycję, podawane z chrupiącą bagietką, to kwintesencja doznań smakowych w czystej postaci. Do tego sałatka grecka, lampka białego wina w dobrym towarzystwie i udany wieczór gwarantowany. We wszystkich tych potrawach jedną z głównych ról odgrywa oliwa. Zadbaj o to by była najwyższej jakości. Zadbaj też o to by warzywa, których używasz były pierwszej świeżości, bo to stanowi gwarancję wybornego smaku.

Pasta z pieczonego bakłażana – przepis

AGN_grecja_uczta082014-36znormalnioneAGN_grecja_uczta082014-65AGN_grecja_uczta082014-63

Tzatziki – przepis

AGN_grecja_uczta082014-4AGN_grecja_uczta082014-10AGN_grecja_uczta082014-21AGN_grecja_uczta082014-23

Sałatka grecka – przepis

AGN_Grecja_Kreta022014-178

 

 

, , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz