Racuchy drożdżowe

Racuchy, pampuchy, to jedno z dań, które przywołuje u mnie wspomnienia z dzieciństwa.  Przed każdymi świętami Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy po całym domu rozchodził się zapach pieczonego w piecu chleba, bab drożdżowych i racuchów. Przygotowywała je wtedy moja babcia. Stanowiły żelazny punkt programu każdych świąt i były ulubionym specjałem mojego dziadka. Myślę, że głównie ze względu na niego zawsze pojawiały się na świątecznym stole. Jadał je posypane cukrem kryształem i popijał kubkiem świeżego mleka. Moje przygotowuję dokładnie według tej samej receptury, tylko cukier kryształ zastąpiłam cukrem pudrem.

Racuchy drożdżowe – przepis

Bez nazwy-1-1 Bez nazwy-2-1 Bez nazwy-3-1

 

,

3 Odpowiedzi do Racuchy drożdżowe

  1. Sylwia 22 lutego 2015 at 13:46 #

    Uwielbiam racuchy <3 Twoje fantastycznie się prezentują 🙂

  2. Natalie 22 lutego 2015 at 15:53 #

    Jakie puszyste! Normalnie jak pączki hehe 🙂

Skomentuj Agnieszka Niczyporuk Kliknij tu by anulować odpowiedź.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.