Śniadanie w angielskim stylu – jajko, fasolka i bekon
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 2
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 2 jajka
- 1/2 puszki fasolki w sosie pomidorowym
- 4 plastry bekonu
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- sól
- słodka papryka
- pieczywo
Przygotowanie
- 1. Fasolkę z sosem (użyłam Heinz) przełóż z puszki do niewielkiego rondelka i podgrzej.
- 2. Na rozgrzanej patelni ułóż kilka plasterków bekonu. Smaż z obu stron.
- 3. Gdy się zrumienią, przesuń je, a w wolne miejsce wbij jajka tak, by żółtko zostało nienaruszone. Jajka posól, posyp odrobiną słodkiej papryki i smaż do momentu, aż białko się zetnie.
- 4. Zdejmij wszystkie składniki z patelni.
- 5. Pomidorki przekrój na połówki i przez ok. 1 minutę podsmażaj na patelni.
- 6. Śniadanie już gotowe! Podawaj je z ulubionym pieczywem.
- Rodzaj Przepisu : Śniadanie
- Składniki : Bekon, Biała Fasola, Jajka, Pomidory, Pomidory koktajlowe, Sos pomidorowy
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.