Śniadanie w angielskim stylu – jajko, fasolka i bekon

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 2

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 puszki fasolki w sosie pomidorowym
  • 4 plastry bekonu
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • słodka papryka
  • pieczywo

Przygotowanie

  • 1. Fasolkę z sosem (użyłam Heinz) przełóż z puszki do niewielkiego rondelka i podgrzej.
  • 2. Na rozgrzanej patelni ułóż kilka plasterków bekonu. Smaż z obu stron.
  • 3. Gdy się zrumienią, przesuń je, a w wolne miejsce wbij jajka tak, by żółtko zostało nienaruszone. Jajka posól, posyp odrobiną słodkiej papryki i smaż do momentu, aż białko się zetnie.
  • 4. Zdejmij wszystkie składniki z patelni.
  • 5. Pomidorki przekrój na połówki i przez ok. 1 minutę podsmażaj na patelni.
  • 6. Śniadanie już gotowe! Podawaj je z ulubionym pieczywem.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz