Sałatka z rucolą, suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i ziarnami dyni oraz słonecznika
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 2
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- Sałata lodowa
- Rucola
- 5 suszonych pomidorów
- 5 pomidorków koktajlowych
- Ser pleśniak, brie, camembert lub inny
- garść nasion dyni
- garść nasion słonecznika
- Dressing:
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
- 1 łyżka wody ciepłej
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie
- 1. Sałatę opłucz, osusz, porwij na kawałki i poukładaj równomiernie na talerzu.
- 2. Na sałacie lodowej ułóż warstwę umytej i osuszonej rucoli.
- 3. Pomidory suszone pokrój w paski. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Ułóż na sałacie.
- 4. Nasiona dyni i słonecznika upraż na patelni na złoty kolor. Wystudź.
- 5. Przygotuj dressing. W wodzie rozpuść cukier, dodaj ocet winny, musztardę, i ciągle mieszając olej.
- 6. Sałatę posyp wystudzonymi ziarnami i polej dressingiem. Od razu podawaj.
- Danie : Sałatka
- Składniki : Pestki dyni, Pestki słonecznika, Rucola, Sałata lodowa, Ser pleśniowy, Suszone pomidory
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.