Sałatka z fetą, roszponką i żurawiną

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 4

Składniki

  • sałata roszponka
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g sera feta
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 łyżka musztardy miodowej

Przygotowanie

  • 1. Sałatę opłucz i osusz.
  • 2. Dodaj umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kostkę fetę i żurawinę.
  • 3. Przygotuj dressing. Wymieszaj musztardę, ocet i miód. Małym strumieniem wlewaj oliwę, cały czas mieszając.
  • 4. Przed samym podaniem polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.
  • 5. Podawaj z ulubionym pieczywem lub czosnkowymi grzankami.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz