Ryż z warzywami

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 4

Składniki

  • 2 torebki białego ryżu
  • 2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • 1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek drobno pokrój.
  • 3. Na patelni rozgrzej oliwę, po chwili dodaj masło. Włóż cebulę i smaż na średnim ogniu ok. 1 minutę, dodaj czosnek, paprykę i groszek z marchewką. Smaż kolejne 2-3 minuty. Wymieszaj z ryżem. Przypraw solą i pieprzem.
  • 4. W POMOCNIKU znajdziesz propozycję dań do ryżu.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz