Ryż z groszkim i fasolką

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 4

Składniki

  • 1 szklanka ryżu basmati (250 ml)
  • 2 szklanki wody (500 ml)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 szalotka
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • 1/2 szklanki mrożonej zielonej fasolki
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku

Przygotowanie

  • 1. W garnku rozgrzej oliwę i masło, dodaj drobno pokrojona szalotkę. Zeszklij.
  • 2. Wsyp do garnka ryż i smaż minutę. Zalej wodą i gotuj ok 10 minut na średnim ogniu.
  • 3. Dodaj kurkumę, fasolkę i groszek, przypraw solą i gotuj kolejne 5 minut.

1. Szalotka, to mała cebulka

 

 

 

 

 

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz