Pasta ze szprotek w pomidorach
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 2
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- puszka szprotek w pomidorach (175 g)
- 150 g sera białego
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ogórek konserwowy
- 3 pomidory suszone w oleju + 1 łyżka oleju z pomidorów
- 1 łyżka ketchupu
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
- bagietka lub inne ulubione pieczywo
Przygotowanie
- 1. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W taką samą kostkę pokrój ogórek konserwowy.
- 2. Ser rozgnieć widelcem.
- 3. Suszone pomidory odsącz z oleju i pokrój w cieniutkie paseczki.
- 4. Wszystkie składniki połącz i rozgnieć widelcem. Przypraw solą i pieprzem.
- 5. Kromki bagietki lub innego ulubionego pieczywa posmaruj pastą i udekoruj szczypiorkiem.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.