Pasta ze szprotek w pomidorach

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 2

Składniki

  • puszka szprotek w pomidorach (175 g)
  • 150 g sera białego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 ogórek konserwowy
  • 3 pomidory suszone w oleju + 1 łyżka oleju z pomidorów
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji
  • bagietka lub inne ulubione pieczywo

Przygotowanie

  • 1. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W taką samą kostkę pokrój ogórek konserwowy.
  • 2. Ser rozgnieć widelcem.
  • 3. Suszone pomidory odsącz z oleju i pokrój w cieniutkie paseczki.
  • 4. Wszystkie składniki połącz i rozgnieć widelcem. Przypraw solą i pieprzem.
  • 5. Kromki bagietki lub innego ulubionego pieczywa posmaruj pastą i udekoruj szczypiorkiem.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.