Pasta z bobu

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 3-4

Składniki

  • 2 szklanki bobu
  • 3 łyżki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 czerwonej papryczki chili
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo: koperek, rzodkiewka i ogórek

Przygotowanie

  • 1. Bób wrzuć do gotującej się, osolonej wody i gotuj 4 minuty. Odcedź i obierz ze skórki. Czosnek obierz i pokrój na plasterki. Z papryczki usuń nasiona i posiekaj.
  • 2. Wszystkie składniki przełóż do blendera, przypraw solą, pieprzem i zmiksuj na gładką masę.
  • 3. Smaruj kromkę pieczywa pastą, oprósz drobno pokrojonym koperkiem, poukładaj plasterki ulubionych surowych warzyw i smacznego.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.