Pankejki z maślanki

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 8

Składniki

  • 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki)
  • 40 g cukru pudru (1/4 szklanki)
  • 1 jajko
  • 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 60 ml oleju (1/4 szklanki)
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania
  • syrop klonowy

Przygotowanie

  • 1. Dodaj do siebie wszystkie składniki i zmiksuj je na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.
  • 2. Rozgrzej patelnię i na średnim ogniu usmaż pankejki.
  • 3. Posyp delikatnie cukrem pudrem i polej syropem klonowym.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz