Panforte
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 100 g migdałów
- 70 g orzechów laskowych
- 130 g skórki pomarańczowej
- 45 g moreli
- 1/4 szklanki mąki (ok. 45 g)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka kakako
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki rozgniecionych goździków
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 75 g cukru (1/3 szklanki)
- 75 g miodu
- 50 g masła
Przygotowanie
- 1. Migdały i orzechy wrzuć do miski. Dodaj do nich mąkę, sól, kakao, cynamon, gałkę, goździki i pieprz.
- 2. Morele i figi pokrój. Dodaj do reszty i na końcu dodaj skórkę pomarańczową.
- 3. Cukier i miód umieść w garnuszku i rozpuść. Dodaj masło i zagotuj do 125 stopni C.
- 4. Rozpuszczonym cukrem z miodem zalej migdały i wymieszaj. Przełóż do dwóch foremek papierowych o średnicy ok. 10-15 cm.
- 5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.