Muffinki z serkiem ricotta
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 6
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki)
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 150 g drobnego brązowego cukru (2/3 szklanki)
- 1/2 szklanki ricotty
- 2 jajka
- 100 ml oleju rzepakowego (0,4 szklanki)
Przygotowanie
- 1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
- 2. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
- 3. W drugiej misce zmieszaj brązowy cukier, jajka, ricottę i olej.
- 4. Połącz zawartość z dwóch misek i krótko mieszaj, tylko do momentu połączenia składników. Muffinki nie lubią długiego mieszania.
- 5. Formę na muffinki wyłóż papilotkami i wypełnij je do połowy ciastem.
- 6. Piecz 30-35 minut, aż zbrązowieją.
- 7. Wyjmij z piekarnika, chwilę przestudź i posyp cukrem pudrem.
- Danie : Deser, Przekąska
- Rodzaj Przepisu : Podwieczorek
- Składniki : jogurt, Ricotta
1. Ricottę możesz zastąpić gęstym jogurtem.
2. Połącz składniki i delikatnie wymieszaj do połączenia składników. Nie miksuj ciasta!
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.