Młode marchewki i szalotki w glazurze miodowej

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 8

Składniki

  • 600 g młodych marchewek
  • 10 - 15 szalotek (cebulek) w zależności od wielkości (moje były dość duże, więc użyłam 10)
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • 1. Marchewki wyszoruj (najlepiej szczoteczką) pod bieżącą wodą (nie obieraj). Z szalotek zdejmij suche łupiny i pokrój je na połówki (w przypadku mniejszych egzemplarzy) lub na ćwiartki dla większych.
  • 2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj miód, wrzuć marchewki i podsmażaj na małym ogniu 5 minut, dodaj szalotki i smaż kolejne 5 minut. Od czasu do czasu pomieszaj.
  • 3. Zdejmij patelnię z ognia , przełóż warzywa na tackę do grillowania, posyp tymiankiem, solą i pieprzem i grilluj 5-8 minut.
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.