Młode marchewki i szalotki w glazurze miodowej
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 8
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 600 g młodych marchewek
- 10 - 15 szalotek (cebulek) w zależności od wielkości (moje były dość duże, więc użyłam 10)
- 5 dag masła
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki listków tymianku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- 1. Marchewki wyszoruj (najlepiej szczoteczką) pod bieżącą wodą (nie obieraj). Z szalotek zdejmij suche łupiny i pokrój je na połówki (w przypadku mniejszych egzemplarzy) lub na ćwiartki dla większych.
- 2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj miód, wrzuć marchewki i podsmażaj na małym ogniu 5 minut, dodaj szalotki i smaż kolejne 5 minut. Od czasu do czasu pomieszaj.
- 3. Zdejmij patelnię z ognia , przełóż warzywa na tackę do grillowania, posyp tymiankiem, solą i pieprzem i grilluj 5-8 minut.
- Danie : Przystawka
- Rodzaj Przepisu : Lunch
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.