Jajka faszerowane ziołami

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 4

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek cienkiego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • 1. Ugotuj jajka na twardo (ok. 8 minut). Przygotuj duży i ostry nóż. Każde jajko ostrym cięciem przetnij na pół, tak żeby nie popękała skorupka. Jak trochę popęka, to też nic nie szkodzi, byle się nie rozpadła.
  • 2. Wydrąż jajko ze skorupki i drobno posiekaj. Szczypiorek i koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj.
  • 3. Do miseczki włóż posiekane jajka, zioła i miękkie masło. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj na gładką masę. Nadziewaj skorupki masą tak, aby delikatnie wystawała znad skorupki.
  • 4. Faszerowane jajka układaj na mocno rozgrzanej patelni skorupką do góry i smaż ok. 2-3 minuty na złoty kolor.

Bez nazwy-2Bez nazwy-4Bez nazwy-3

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz