Guacamole czyli salsa z awokado

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 4

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy limonki
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 2 łyżki drobno posiekanych liści kolendry
  • 1 łyżka posiekanego w kostkę pomidora

Przygotowanie

  • 1. Awokado obierz, usuń pestki, włóż do malaksera. Dodaj obrane ząbki czosnku, drobno pokrojoną cebulę, sok z limonki i sól. Wszystko razem zmiksuj.
  • 2. Przed podaniem dodaj posiekaną kolendrę i pokrojone w małą kostkę pomidory.
  • 3. Podawaj z pierożkami empanadas do nachos lub quesadilla (przepis na quesadilla w Pomocniku).
Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.