Babeczki z kaszy jaglanej i płatków owsianych

    • Przygotowanie
    • Minut
    • Gotowanie
    • Minut
    • Porcje
    • 12 sztuk

Składniki

  • 3 banany
  • 1 duże jabłko
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki płatków owsianych (200 g)
  • 2 marchewki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 50 g migdałów w płatkach

Przygotowanie

  • 1. Ugotuj kaszę: Do niewielkiego garnka wlej 1 szklankę wody (250 ml), wsyp kaszę, lekko posól i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut na małych ogniu, aż woda wyparuje. Uważaj, żeby nie przypalić. Odstaw do ostudzenia.
  • 2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  • 3. Banany rozgnieć widelcem. Jabłko i marchewki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ostudzoną kaszę wymieszaj z bananami, jabłkiem, marchewką, płatkami owsianymi, mlekiem, miodem, cynamonem i gałką muszkatołową.
  • 4. Włóż papierki do formy na muffiny (na 12), po czym wypełnij równomiernie ciastem. Posyp migdałami.
  • 5. Piecz ok. 30 minut.

Bez nazwy-1AGN_dzieci, brawnies, (YYYY)»}{Filename»}-54AGN_dzieci, brawnies, (YYYY)»}{Filename»}-18

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.