Babeczki z kaszy jaglanej i płatków owsianych
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 12 sztuk
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 3 banany
- 1 duże jabłko
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki płatków owsianych (200 g)
- 2 marchewki
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 50 g migdałów w płatkach
Przygotowanie
- 1. Ugotuj kaszę: Do niewielkiego garnka wlej 1 szklankę wody (250 ml), wsyp kaszę, lekko posól i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut na małych ogniu, aż woda wyparuje. Uważaj, żeby nie przypalić. Odstaw do ostudzenia.
- 2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
- 3. Banany rozgnieć widelcem. Jabłko i marchewki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ostudzoną kaszę wymieszaj z bananami, jabłkiem, marchewką, płatkami owsianymi, mlekiem, miodem, cynamonem i gałką muszkatołową.
- 4. Włóż papierki do formy na muffiny (na 12), po czym wypełnij równomiernie ciastem. Posyp migdałami.
- 5. Piecz ok. 30 minut.
- Rodzaj Przepisu : Śniadanie
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.