Łosoś z salsą z mango i kaszą jaglaną

Propozycja na dzisiaj, to pełnowartościowy, niezwykle zdrowy obiad, którego przygotowanie zajmie Ci zaledwie 25 minut. Najpierw musisz ugotować kaszę jaglaną, która idealnie odnajduje się w towarzystwie łososia. W czasie, gdy kasza się gotuje przygotuj salsę z mango. Kwaskowaty smak mango przełamany słodkim miodem i odrobiną cukru, wzbogacony aromatyczną kolendrą, nada potrawie wyrazistości i  charakteru. Na koniec króciutko grillujesz łososia (warto zainwestować w patelnię grillową na której możesz przygotowywać aromatyczne dania bez tłuszczu). Nie używam soli do łososia, bo sam w sobie jest słony, tym niemniej jeśli nie wyobrażasz sobie zjedzenia niesolonej ryby, możesz ją lekko przed grillowaniem oprószyć solą. A potem już tylko układasz jedno na drugim, posypujesz listkami kolendry i delektujesz się nieziemskim smakiem. Inspiracją do przygotowania tego dania była Ania z http://www.kwestiasmaku.com/.

Łosoś z salsą z mango i kaszą jaglaną – przepis

AGN_łosoś_Date (YYYY)»}{Filename»}-28AGN_łosoś_Date (YYYY)»}{Filename»}-2AGN_łosoś_Date (YYYY)»}{Filename»}-3AGN_łosoś_Date (YYYY)»}{Filename»}-24AGN_łosoś_Date (YYYY)»}{Filename»}-25

, ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz