Propozycja na dzisiaj, to pełnowartościowy, niezwykle zdrowy obiad, którego przygotowanie zajmie Ci zaledwie 25 minut. Najpierw musisz ugotować kaszę jaglaną, która idealnie odnajduje się w towarzystwie łososia. W czasie, gdy kasza się gotuje przygotuj salsę z mango. Kwaskowaty smak mango przełamany słodkim miodem i odrobiną cukru, wzbogacony aromatyczną kolendrą, nada potrawie wyrazistości i charakteru. Na koniec króciutko grillujesz łososia (warto zainwestować w patelnię grillową na której możesz przygotowywać aromatyczne dania bez tłuszczu). Nie używam soli do łososia, bo sam w sobie jest słony, tym niemniej jeśli nie wyobrażasz sobie zjedzenia niesolonej ryby, możesz ją lekko przed grillowaniem oprószyć solą. A potem już tylko układasz jedno na drugim, posypujesz listkami kolendry i delektujesz się nieziemskim smakiem. Inspiracją do przygotowania tego dania była Ania z http://www.kwestiasmaku.com/.
Łosoś z salsą z mango i kaszą jaglaną
Dodaj komentarz Kliknij tu by anulować odpowiedź.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- Listopad 2017 (1)
- Kwiecień 2015 (1)
- Marzec 2015 (7)
- Luty 2015 (6)
- Styczeń 2015 (4)
- Grudzień 2014 (4)
- Listopad 2014 (7)
- Październik 2014 (9)
- Wrzesień 2014 (10)
- Sierpień 2014 (2)
- Lipiec 2014 (8)
- Czerwiec 2014 (7)
- Maj 2014 (10)
- Kwiecień 2014 (2)
- Marzec 2014 (7)
- Luty 2014 (5)
- Styczeń 2014 (10)
- Grudzień 2013 (5)
- Listopad 2013 (15)
- Październik 2013 (3)
Brak komentarzy.