Focaccia z pieczonym czosnkiem i świeżą kolendrą

Prosty, tradycyjny włoski placek okraszony oliwą i aromatycznymi przyprawami, to rarytas dla koneserów dobrego pieczywa, wyrazistego aromatu kolendry i czosnku.  Smaki, które składają się na moje dzisiejsze danie to kwintesencja moich ulubionych. Czosnek i kolendrę dodaję niemal do wszystkiego i nie wyobrażam sobie życia bez dobrego pieczywa. Jednocześnie tak niewiele trzeba by powstało to niezwykle pyszne pieczywo. Trzeba tylko połączyć, wymieszać, zagnieść i upiec. Tak niewiele pracy, a tyle doznań smakowych i zapachowych.

Focaccia z pieczonym czosnkiem i świeżą kolendrą – przepis

AGN_focaccia028AGN_focaccia021

AGN_focaccia035AGN_focaccia018 — OdzyskanoAGN_focaccia031

, ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.