Prosty, tradycyjny włoski placek okraszony oliwą i aromatycznymi przyprawami, to rarytas dla koneserów dobrego pieczywa, wyrazistego aromatu kolendry i czosnku. Smaki, które składają się na moje dzisiejsze danie to kwintesencja moich ulubionych. Czosnek i kolendrę dodaję niemal do wszystkiego i nie wyobrażam sobie życia bez dobrego pieczywa. Jednocześnie tak niewiele trzeba by powstało to niezwykle pyszne pieczywo. Trzeba tylko połączyć, wymieszać, zagnieść i upiec. Tak niewiele pracy, a tyle doznań smakowych i zapachowych.
Focaccia z pieczonym czosnkiem i świeżą kolendrą
Dodaj komentarz Kliknij tu by anulować odpowiedź.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- Listopad 2017 (1)
- Kwiecień 2015 (1)
- Marzec 2015 (7)
- Luty 2015 (6)
- Styczeń 2015 (4)
- Grudzień 2014 (4)
- Listopad 2014 (7)
- Październik 2014 (9)
- Wrzesień 2014 (10)
- Sierpień 2014 (2)
- Lipiec 2014 (8)
- Czerwiec 2014 (7)
- Maj 2014 (10)
- Kwiecień 2014 (2)
- Marzec 2014 (7)
- Luty 2014 (5)
- Styczeń 2014 (10)
- Grudzień 2013 (5)
- Listopad 2013 (15)
- Październik 2013 (3)
Brak komentarzy.