Fasola z warzywami duszona w piwie

Pewien Pan obdarzył pewną Panią przepisem na to nieco ekscentryczne danie i ta Pani, po jego przetestowaniu, przepełniona zachwytem z uzyskanych efektów, zechciała się ze mną nim podzielić. Głodna nowych doświadczeń, z dużym zaciekawieniem łączyłam fasolę z piwem i selerem, dodawałam pomidory z puszki i duże ilości mielonego kminku. Nie jest mi znane pierwotne źródło pochodzenia przepisu, natomiast z pełnym przekonaniem mogę podzielić zachwyt tej Pani. Zapewne przepis, przekazywany z rąk do rąk, ulegał pewnym modyfikacjom, do czego i ja przyłożyłam rękę, tym niemniej powstałe danie jest zachwycające. Trochę kojarzy mi się z fasolką po bretońsku, ale bez mięsa, czyli w klimacie wege 🙂 Spróbujcie, bo warto!

Fasola z warzywami duszona w piwie – przepis

Bez nazwy-1Bez nazwy-2Bez nazwy-3-2

, , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz