Placki dyniowo – cukiniowe
-
- Przygotowanie
- Minut
-
- Gotowanie
- Minut
-
- Porcje
- 4
- Trudność Łatwy
- Przepis
- Pomocnik
- Komentarze Rozmiar Tekstu
Składniki
- 2 szklanki dyni (bez skóry i nasion) utartej na tarce o dużych oczkach
- 1 szklanka cukinii (ze skórą) utartej na tarce o dużych oczkach
- 2 jajka
- 1/2 cebuli utartej na tarce o drobnych oczkach
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- sól i pieprz
- szczypiorek do posypania
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
- 1. Wymieszaj wszystkie składniki, tj: startą dynię, cukinię, cebulę, jajka, mąkę ziemniaczaną, paprykę w proszku, kurkumę i pieprz (sól dodasz podczas smażenia).
- 2. Rozgrzej olej na patelni i nakładaj porcje warzyw: po 2 łyżki na jeden placek. Rozpłaszcz widelcem i smaż na złoty kolor. Podczas smażenia posyp solą, przewróć i zrumień na drugiej stronie.
- 3. Po zdjęciu z patelni odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posyp szczypiorkiem i podawaj.
Szukaj
Kategorie
- Bez kategorii (6)
- Ciasta (25)
- Dania strączkowe (1)
- Dania z makaronem (5)
- Dania z mięs (20)
- Dania z ryb (4)
- Dania z ryżem (4)
- Desery (13)
- Kasze (1)
- Koktajle (1)
- Napoje (3)
- Orientalne (7)
- Owoce morza (4)
- Pasty (4)
- Pieczywo (1)
- Pierogi (2)
- Pizza (1)
- Placki (10)
- Przetwory (1)
- Przystawki (18)
- Sałatki (11)
- Śniadanie (5)
- Tarty (1)
- Wegetariańskie (25)
- Zapiekanki (1)
- Zupy (18)
Archiwum
- listopad 2017 (1)
- kwiecień 2015 (1)
- marzec 2015 (7)
- luty 2015 (6)
- styczeń 2015 (4)
- grudzień 2014 (4)
- listopad 2014 (7)
- październik 2014 (9)
- wrzesień 2014 (10)
- sierpień 2014 (2)
- lipiec 2014 (8)
- czerwiec 2014 (7)
- maj 2014 (10)
- kwiecień 2014 (2)
- marzec 2014 (7)
- luty 2014 (5)
- styczeń 2014 (10)
- grudzień 2013 (5)
- listopad 2013 (15)
- październik 2013 (3)
Brak komentarzy.