Ciasto marchewkowe

Wilgotne, aromatyczne, puszyste, nie za słodkie i niezwykle proste w wykonaniu. Takie jest właśnie ciasto marchewkowe. Upiekłam solidną porcję, którą obdzieliłam dwie rodziny. Więc jeśli nie planujesz większej liczby gości ciasto przygotuj z połowy składników używając mniejszej foremki.

Ciasto marchewkowe – przepis

kwasnica i marchewkowe-44kwasnica i marchewkowe-42kwasnica i marchewkowe-84kwasnica i marchewkowe-87

 

,

8 Odpowiedzi do Ciasto marchewkowe

  1. Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa 17 listopada 2014 at 09:43 #

    Cały weekend marzy mi się ciasto marchewkowe, a Ty mnie tutaj tak kusisz! Myślałam o polewie pomarańczowej, ale Twoja z białej czekolady też jest bardzo apetyczna.

    • Agnieszka Niczyporuk 17 listopada 2014 at 14:24 #

      No właśnie moje na weekend przygotowałam. Jedna połowa została u mnie, a druga wraz z mężem do teściów pojechała. Ciasto wychodzi naprawdę fajne. Polewa pomarańczowa doskonale odnalazłaby się na nim. Osobiście rozważałam mandarynkową, ale ostateczne decyzja podyktowana była moimi zasobami kuchennymi 🙂

  2. Dorota 17 listopada 2014 at 14:39 #

    Piękne wizualnie. Marchewkowe to moje ulubione! 🙂

  3. foodmania 17 listopada 2014 at 16:47 #

    bardzo lubię ciasta z dodatkiem warzyw, a marchewkowe jest pyszne!

  4. Ania Ryhły 3 stycznia 2015 at 11:01 #

    Ja do swojego ciasta marchewkowego dodałam kiedyś oprócz przypraw korzennych, które nadały mu cudowny piernikowy smak, w drodze eksperymentu – odrobinę chili, dla pikanterii. Wyszło niesamowicie pysznie i od tej pory stał się to obowiązkowy dodatek 🙂 .

  5. Karolina 1 lutego 2017 at 15:26 #

    Przepysznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje koniecznie muszę wypróbować 🙂
    Zapraszam również do mnie po dawkę zdrowych inspiracji
    Pozdrawiam

Skomentuj Ania Ryhły Kliknij tu by anulować odpowiedź.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.