Banalnie prosty i niebanalny sposób na krewetki z patelni

Jeśli szukasz najprostszego na świecie sposobu na wyborne krewetki, to jesteś we właściwym miejscu, albowiem danie to przygotowuje się błyskawicznie w 15 minut i jest doskonałe w swojej prostocie. Może być serwowane w formie przystawki dla czterech osób lub jako danie główne dla dwóch osób. Uwielbiam krewetki, a w tym wydaniu najbardziej: smażone koniecznie na maśle z białym winem, czosnkiem i pietruszką. Najlepiej smakują podawane z bagietką, która posłuży także do maczania w sosiku, który się wytworzył. Zawsze skrupulatnie, do ostatniej kropli „wyczyszczam” bagietką talerz i patelnię, na której przygotowywane były krewetki.

Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką – przepis

AGN_krewetki z patelni092014-3jasniejszeAGN_krewetki z patelni092014-10AGN_krewetki z patelni092014-8

 

,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz