Jakiś czas temu, kiedy jeszcze pracując na etacie doświadczałam codziennie „dnia świstaka”, w porze lunchu trafiałam czasami do wybornej niedużej restauracyjki przy ul. Pańskiej o nazwie Restro. Włoskie klimaty, niezwykle przyjazna atmosfera, a co najważniejsze wspaniałe pięknie podane dania, zachwycające kolorystyką i niekonwencjonalnym, zaskakującym łączeniem smaków, powodowały, że wracałam tam wielokrotnie. I właśnie w tym miejscu miałam przyjemność doświadczyć połączenia smaku wątróbki drobiowej i figi z sałatą i cudnym dressingiem. Doprawdy niecodzienny i zachwycający. Pochłaniając kolejne kęsy wiedziałam, że bezwzględnie będę to musiała odtworzyć w mojej kuchni. I oto przepis na wspaniałą wątróbkę z figami. Gorąco Was zachęcam do jej przygotowania w taki sposób, bo jest przepyszna. Z powodzeniem potrawę tę można podawać jako danie główne w porze lunchu lub jako wyborną sałatkę.
Wątróbka drobiowa z figami i sałatą – przepis
Brak komentarzy.